ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Υποψήφιοι περιφερειακοί συμβούλοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στην Πέλλα


Καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στην περιφερειακή ενότητα της Πέλλας. 
Εργαζόμενοι, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί,  αγρότες, νέοι, άνθρωποι των κινημάτων και του αγώνα, στην καθημερινότητα και τους χώρους δουλειάς πλαισιώνουν το σχήμα με την υποψήφια Περιφερειάρχη Δέσποινα Χαραλαμπίδου για την ανατροπή στην κεντρική Μακεδονία.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι:

Πλησιάζει η ώρα για τη λύτρωση από όσους σταύρωσαν το λαό μας

Το αναστάσιμο μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα 


Ολόκληρο το μήνυμα
Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα λύτρωσης, μήνυμα νίκης της ζωής,  μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ελευθερίας. 

Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μήνυμα χαράς. 
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες,  έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα με τον συνάνθρωπό μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. 
Ας το μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με όσους δεν έχουν δύναμη και φωνή.
Κι ας τους δώσουμε την έγνοια και την αλληλεγγύη μας. 

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πασχαλινό Μήνυμα του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Παύλου Κελεσίδη

Εύχομαι αυτό το Πάσχα η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει λύτρωση στις ψυχές όλων μας και το Φως της Ανάστασης να χαρίσει ελπίδα, αισιοδοξία, αλληλεγγύη και δύναμη! Χρόνια πολλά!

Ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Παύλος Κελεσίδης στα Γιαννιτσά

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα Κελεσίδης Παύλος τη Μ. Πέμπτη 17/04 επισκέφτηκε την πόλη των Γιαννιτσών .Βρέθηκε στους δημόσιους φορείς (Δημαρχείο , ΙΚΑ , Εργατικό Κέντρο )και συνομίλησε με υπαλλήλους , οι οποίοι αισθάνονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. Επίσης επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και τα καταστήματα των Γιαννιτσών. 


Συζήτησε με τους πολίτες οι οποίοι ανέφεραν ότι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί τους οδηγεί σε απόγνωση. Οι καταστηματάρχες που μίλησε τόνισαν ότι παρά τις εορταστικές ημέρες η κίνηση παραμένει πολύ περιορισμένη παρά τη θέληση των πολιτών να τους στηρίξουν. Τέλος ο κ. Κελεσίδης τόνισε πως μόνο μέσα από την ανατροπή αυτής της συγκυβέρνησης μπορεί να σταματήσει αυτή η λαίλαπα.  

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Στα Γιαννιτσά η παρουσίαση των υποψηφίων της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας

Η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών. Παράλληλα θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους του τύπου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Παύλο Κελεσίδη καθώς και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού στην περιφερειακή ενότητας Πέλλας.


Ο προεκλογικός καιροσκοπισμός του κ. Τζιτζικώστα δεν έχει τέλος

Δήλωση υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου
Ο προεκλογικός καιροσκοπισμός του κ. Τζιτζικώστα δεν έχει τέλος
«Με έκπληξη είδα σήμερα τον εξαφανισμένο την προηγούμενη διετία στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων (νερό, λιμάνι, αεροδρόμιο, σιδηρόδρομο) κ. Τζιτζικώστα να εμφανίζεται στη συνέντευξη τύπου των εργαζομένων στο λιμάνι και να μιλάει για αγώνα ενάντια στην πώληση. 

Ο κ. Τζιτζικώστας που συναίνεσε με την εκκωφαντική σιωπή και απουσία του, ως διορισμένος διάδοχος του κ. Ψωμιάδη στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική, στο λουκέτο της ΕΡΤ3, στην διαδικασία παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ για να γίνει το ξεπούλημα του ΟΛΘ, της ΕΥΑΘ, του ΟΣΕ, εμφανίζεται σήμερα, ως όψιμος αντιμνημονιακός και δήθεν ανεξάρτητος, να εκφράσει τη διαφωνία του.
Όταν πηγαίνεις στο Μεγάλο Ευχέλαιο των σιδηροδρομικών στο αμαξοστάσιο στην Μενεμένη, την ώρα που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τον ΟΣΕ για παλιοσίδερα,  δεν αρκεί να κάνεις τον σταυρό σου, πρέπει να είσαι στο πλάι των εργαζομένων, στους καθημερινούς αγώνες και τις απεργίες.
Ο προεκλογικός καιροσκοπισμός του κ. Τζιτζικώστα δεν έχει τέλος.
Το συμφέρον της χώρας, των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και των εργαζομένων επιβάλλει σιδηρόδρομος και λιμάνι να παραμείνουν 100% δημόσια και όχι να ξεπουλιούνται κομμάτι κομμάτι.»

Το Γραφείο Τύπου


Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Colpo grosso στην Υγεία από Γεωργιάδη-κυβέρνηση

Διαγωνισμοί εκατομμυρίων ευρώ για μελέτες για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ τον οποίο τελικά κατεδάφισαν – Γερμανική σφραγίδα στο φαγοπότι. Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης 
Το πλέον σκληρό νεοφιλελεύθερο μοντέλο κατεδάφισης της παροχής Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας, περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης, ως κοινωνικό αγαθό, εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις-φερέφωνα της τρόικας. Μέρα με την ημέρα νέες αποκαλύψεις, καταδεικνύουν πόσο μεγάλο βάθος έχει η κομπίνα και πόσα πολλά χρήματα κρύβει για το ιδιωτικό κεφάλαιο, το σχέδιο αποδιάρθρωσης της δημόσιας Υγείας όπως το εκτελεί τα τελευταία χρόνια ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ άρχισε να αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που περιελάμβανε γραπτή ερώτηση πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υγείας, στις 27/03, αναφορικά με την προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου Μηχανισμός Υποστήριξης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. 

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

"Success story": Ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης παραπέμπει ασθενείς στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Tην ώρα που ο λαλίστατος υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης τριγυρνάει από κανάλι σε κανάλι μιλώντας για τις "μεταρρυθμίσεις" του προς ένα, δήθεν, δικαιότερο και αποτελεσματικότερο εθνικό σύστημα υγείας, οι ίδιες του οι πράξεις συνεχίζουν να τον διαψεύδουν.
Για δεύτερη φορά το γραφείο του Υπουργού Υγείας, παραπέμπει ασθενείς στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Παραθέτουμε το γράμμα που δημοσίευεσε ο γιατρός του Mητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, Γιώργος Βήχας.
"Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μεταφέρω αυτό που έζησα πρίν από λίγο στο ΜΚΙΕ, δεν ξέρω πως να μεταφέρω την φόρτιση και το μεγαλείο μιας στιγμής, μιας στιγμής που είναι ικανή να σταματήσει τον χρόνο, να σε κάνει να αισθανθείς για λίγο την ανάσα του Θεού!
Το πρωί με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του Γεωργιάδη και μου είπαν πως έδωσαν το τηλέφωνο μου στους γονείς ενός νεαρού 31 ετών ο οποίος έχει μια πάθηση στο γαστεντερικό του σύστημα, σοβαρή και χρειάζεται επειγόντως ένα φάρμακο αξίας 2000 ευρώ. Ναι σωστά καταλάβατε έδωσαν το τηλέφωνο μου από το γραφείο του Γεωργιάδη ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο Υπουργός Υγείας(;) στην χώρα μας. Παρεπιπτόντως είναι το δεύτερο περιστατικό σήμερα, που δίνουν δηλαδή το τηλέφωνο μου σε ανασφάλιστο ασθενή από το γραφείο του υπουργού.
Πράγματι μου τηλεφώνησαν οι γονείς του παιδιού και πρίν από λίγο συναντήθηκα μαζί τους στο ΜΚΙΕ. Το παιδί τους είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση σωματική και ψυχολογική, οι γονείς επίσης είναι σε ασχημη ψυχολογική κατάσταση και επιπλέον έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπεια τους από τις κλειστές πόρτες της πολιτείας.
Άρχισα αμέσως τις προσπάθειες για να βρώ το φάρμακο, δυστυχώς εμείς δεν το έχουμε και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως είναι πολύ δύσκολη η εύρεση του.
Ενώ είμαι με τους γονείς απέναντι μου οι οποίοι έχουν ''κρεμαστεί'' στην κυριολεξία από πάνω μου, εγώ μέσα αισθάνομαι ανήμπορος να βοηθήσω προσπαθώ όμως να τους παρηγορήσω και να τους κάνω να νιώσουν αν μη τι άλλο αξιοπρέπεια και ελπίδα πως το φάρμακο θα βρεθεί, πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαζί τους σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια. ''Δεν έιστε μόνοι σας'' προσπαθούσα να τους πω και να τους πείσω με πολλούς τρόπους. Και τότε έγινε...Με φώναξαν από την γραμματεία πως κάποια κυρία με ήθελε επειγόντως στο τηλέφωνο. Πήγα αμέσως, ρωτάω τι θέλει και ακούω το εξής¨: '' είμαι από μια εθελοντική οργάνωση τάδε και μόλις μας πήρε τηλέφωνο ένας κύριος ο οποίος δεν μας είπε το όνομα του αλλά θέλει να βοηθήσει σε οποιοδήποτε ιατρικό θέμα του ιατρείου σας, να καλύψει αν υπάρχει κάποια ανάγκη στο ιατρείο σας τώρα και μου είπε να σας πάρουμε τηλέφωνο. Έχετε κάποια ανάγκη; '' Το ερώτημα της έμεινε μετέωρο προσμένοντας την απάντηση μου για αρκετά δευτερόλεπτα. Μόλις τα κατάφερα ψέλλισα ''ναι'' και της περιέγραψα την περίπτωση του νεαρού Σχεδόν αμέσως δρομολογήθηκε η αγορά του φαρμάκου από τον άγνωστο κύριο. Πρίν από λίγο έφυγαν από το ιατρείο οι γονείς του παιδιού, με δάκρυα στα μάτια αλλά αυτά τα δάκρυα ήταν δάκρυα συγκίνησης, χαράς, ασιοδοξίας, δάκρυα που μόνο το μεγαλείο της αλληλεγγύης μπορεί να γεννήσει. Και η τελευταία φράση της μάνας φεύγοντας: '' σήμερα δεν σώθηκε η ζωή του παιδιού μου, σήμερα κατάλαβα πως υπάρχει Ελλάδα, κατάλαβα γιατί δεν θα γονατίσουμε, σήμερα γεννήθηκε και πάλι η Ελπίδα μέσα μου. Σας ευχαριστώ!''
- See more at: http://left.gr/news/success-story-o-ypoyrgos-ygeias-k-georgiadis-parapempei-astheneis-sto-mitropolitiko-koinoniko#sthash.sdxczlZ6.dpuf

Φαήλος: για πάντα στις λίστες της καρδιάς μας!

















Λοιπόν αδέρφια.
επειδή εδώ στο left.gr φοράμε όλοι παντελόνια και δεν πήγαμε φαντάροι στην γκομενοφωλιά, θα τα πούμε όπως τα σκεφτόμαστε. Μπορεί ο ο Φαήλος να θυσιάστηκε για το καλό του Αρχηγού και της Πατρίδας, αλλά εμείς δεν τον ξεχνάμε. Στις λίστες της δικής μας (δεξιάς) καρδιάς θα παραμείνει για πάντα, και μάλιστα στις πρώτες θέσεις. Μαζί με αυτούς που έχυσαν αίμα και ιδρώτα για την Πατρίδα στην Κορυτσά, το Γράμμο, την Κορέα, το Πολυτεχνείο,την Κύπρο. και πάνω απ' όλα στις χιονισμένες βουνοκορφές του Twitter!
Κάθε φορά που που οι Ελληνικές καρδιές θα σκιρτάνε, κάθε φορά που τα πατριωτικά social media θα τιτιβίζουν, ο Φαήλος θα είναι πάντα εκεί!
- See more at: http://left.gr/news/failos-gia-panta-stis-listes-tis-kardias-mas#sthash.gJ5dap6g.dpuf

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Συνάντηση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Παύλου Κελεσίδη με τον Δήμαρχο Σκύδρας Γιώργο Χοϊδη


Για την Ανατροπή στην Κεντρική Μακεδονία


Σκύδρα 9 Απριλίου 2014


Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Παύλου Κελεσίδη με τον Δήμαρχο Σκύδρας Γιώργο Χοϊδη


 Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Παύλος Κελεσίδης συναντήθηκε την Τετάρτη 9-4-2014 το πρωί με το Δήμαρχο της Σκύδρας κ. Γιώργο Χοϊδη.
Ο κ. Χοϊδης αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δήμου και στην οικονομική ασφυξία που έχει οδηγήσει (όλους τους Δήμους) η πολιτεία, με αποτέλεσμα να περιορίζει δραστικά τη δυνατότητα να συμβάλλει πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του αγροτικού Τομέα και όχι μόνο. Ευχήθηκε στον κ. Κελεσίδη καλή επιτυχία και τόνισε πως έχουμε ανάγκη από τίμιους, άφθαρτους, δημιουργικούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής.
Ο Παύλος Κελεσίδης, από τη μεριά του σημείωσε ότι η περιοχή της Σκύδρας είναι ένας ευλογημένος τόπος με δυναμικές καλλιέργειες .Αναφέρθηκε στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα και στην μη αξιοποίηση τους με τις εγκληματικές πολιτικές της συγκυβέρνησης που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση την κοινωνία και με ότι αυτό συνεπάγεται. Τόνισε, επίσης, ότι ο πρωτογενείς τομέας, αρχικά ,είναι αυτός που θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Τέλος, σημείωσε πως είναι η ώρα να αναδειχθούν νέες δυνάμεις που θα συμβάλλουν στην αναγέννηση του τόπου.




                                                                                                   Γραφείο Τύπου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΛΕΣΙΔΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Συνάντηση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Παύλο Κελεσίδη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας – Γιαννιτσών Τσιαμήτρο Ηλία


Σήμερα στις 9-4 ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα Κελεσίδης Παύλος συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Τσιαμήτρο Ηλία προκειμένου να ενημερωθεί. Ο κ. Τσιαμήτρος αναφέρθηκε στην έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου που δυσχεραίνει το έργο του. Κατά τα’ άλλα σημείωσε πως δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα με την υφιστάμενη πολιτική. Βέβαια, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο κ. Κελεσίδης είχαν εντελώς διαφορετική γνώμη.


Για την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα η υγεία θεωρείται κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να παρέχεται σε όλο τον λαό. Με διαθεσιμότητες, με έλλειψη προσωπικού, με μειωμένη χρηματοδότηση, με ξεπούλημα υποστηρικτικών υπηρεσιών (μαγειρεία, φύλαξη, καθαριότητα κλπ.), με γνώμονα το κέρδος,με έλλειψη υλικοτεχνικών δομών, Δημόσια υγεία δεν υπάρχει.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Με εκπλήξεις και μετά μουσικής η υποδοχή της Δέσποινας Χαραλαμπίδου στη Σκύδρα (ΦΩΤΟ)

Με τους ήχους της ποντιακής λύρας από τον γνωστό λυράρη της περιοχής Μπάμπη Γρηγοριάδη υποδέχθηκαν στη Σκύδρα, κάτοικοι και μέλη της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, την υποψήφια Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Η περιοδεία της Δέσποινας Χαραλαμπίδου στην Πέλλα, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Παύλο Κελεσίδη, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από τη Σκύδρα.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ

Πρόταση δημιουργίας, αλληλεγγύης και ανατροπής για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στείλει σε όλη την Πέλλα , η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην ανοιχτή συνέλευση της παράταξης,  που θα γίνει το Σάββατο 5-4  18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας. Στην ανοικτή ομιλία θα γίνει παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης, των στόχων και των οραμάτων της για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Πέλλας που βιώνουμε καθημερινά ως αποτέλεσμα των μνημονικών πολιτικών και των εντολοδόχων εκτελεστικών οργάνων τους.   Η Πέλλα μπορεί να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της βιώσιμης ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αρκεί να διαχειριστούμε προς το καλό του κοινωνικού συνόλου το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, την ποιοτική  αγροτική παραγωγή και το ανθρώπινο δυναμικό της αντιπαλεύοντας σε πολιτικές του παρελθόντος

Στην ανοικτή ομιλία θα γίνει η παρουσίαση του υποψήφιου με την παράταξη  «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για την Ανατροπή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.