ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η Θεσσαλονίκη των εργατικών αγώνων τιμά το Μάη του ΄36

Δήλωση της υποψήφιας Περιφερειάρχη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου
Η Θεσσαλονίκη των εργατικών αγώνων τιμά το Μάη του ΄36

Η Θεσσαλονίκη των εργατικών αγώνων,  της Federation, του Αβραάμ Μπεναρόγια, του Τάσου Τούση (πρώτου νεκρού αυτοκινητιστή) και της Αναστασίας Καρανικόλα (πρώτη νεκρή καπνεργάτρια) και τόσων ακόμα, που διεκδίκησαν και θυσιάστηκαν για τα εργατικά δικαιώματα, τιμά τη μνήμη των αγωνιστών του Μάη του ΄36 όταν οι απεργοί καπνεργάτες και αυτοκινητιστές που διεκδικούσαν συλλογική σύμβαση εργασίας, βρέθηκαν απέναντι στη βία της χωροφυλακής του Μεταξά, με απολογισμό 20 νεκρούς και 300 τραυματίες.
Σήμερα, 78 χρόνια μετά, όλοι εμείς που περπατήσαμε στους δρόμους του Μάη του ’36 και τραγουδήσαμε τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου, δίνουμε όρκο τιμής, να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και την τρόικα να μας κλέψουν όσα με αγώνα και θυσίες κατακτήθηκαν. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το 8ωρο, η κυριακάτικη αργία, πέφτουν στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών και του κέρδους των οικονομικών συμφερόντων.

Σήμερα, 9 του Μάη σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό στα θύματα του 1936 και το σηκώνουμε ψηλά κοιτώντας στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας για να ξανακατακτήσουμε όσα μας πήραν. Για να μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου