ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

  
 Το  πρωτόγνωρο γεγονός , η καταψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Έδεσσας, ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, ανέδειξε δύο σημαντικά γεγονότα που αποδεικνύουν το γενικότερο αδιέξοδο που  έχει περιέλθει ο τοπικός Δήμος.
     Το πρώτο, είναι η εμφανής αναντιστοιχία λόγων και πράξεων της πλειοψηφούσας παράταξης η οποία χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον του τόπου, χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο και όντας υποταγμένη σε πελατειακές σχέσεις λειτουργεί κάτω από το βάρος των μνημονιακών επιταγών.
       Το δεύτερο και σημαντικότερο γεγονός αποτελεί η απροκάλυπτη  προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής απορριμμάτων. Μια ιδιωτικοποίηση  που θυσιάζει τα συμφέροντα των δημοτών για το καλό αμφίβολων ιδιωτικών συμφερόντων.      Μια προσπάθεια που υπακούει πιστά στις οδηγίες των μνημονιακών κυβερνήσεων της χώρας αλλά και του κ. Φούχτελ που περιφέρεται σε όλη την χώρα προωθώντας συμφέροντα κυρίως γερμανικών εταιρειών.   Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση  παραδίδει τους εργαζόμενους βορρά στην διαθεσιμότητα που τελικά θα τους οδηγήσει στην απόλυση.
      Με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών η Τοπική Αυτοδιοίκηση δυστυχώς μετατρέπεται σε όργανο που κύρια της αποστολή είναι η ενίσχυση της άκριτης ανταγωνιστικότητας, η ανατροπή   των εργασιακών σχέσεων, η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, εις βάρος των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.



Δημότες
Ζητάμε την ενεργή συμμετοχή σας στα κοινά για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τέτοιες πρακτικές  και να προσφέρουμε στην Έδεσσα μας  ένα καλύτερο αύριο.

                            Δημοτική Επιτροπή Τοπικής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου