ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Όταν ο Μουρούτης συνάντησε τη Σώτη


Μου έλεγε γνωστός μου, εγγονός κορυφαίου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ότι κάποτε έπεσαν στα χέρια του τα αρχεία της Ασφάλειας και από εκεί έμαθε ποιοι ακριβώς παρευρέθησαν στην κηδεία του παππού του. Ακριβώς όμως, καταγεγραμμένοι ένας προς έναν και μία προς μία: Σταύρος Α., τσαγκάρης, Ελένη Β., ιατρός, Κώστας Γ., δάσκαλος, Ιωάννα Δ., εργάτρια, τρεις χιλιάδες ονόματα σε αλφαβητική σειρά .

Πόση τεχνογνωσία έχει αποκτήσει στο πέρασμα του χρόνου η Δεξιά! Τι όγκος, τι αποτελεσματικότητα, τι ποικιλία! Παρακολουθήσεις, καρφώματα, χαφιεδισμοί, προβοκάτσιες, σαμποτάζ, συκοφαντίες, ένα σκοτεινό γαϊτανάκι, εκτεινόμενο από τον Μεταξά μέχρι τον Παπαδόπουλο. Μετά ησύχασαν, εκπολιτίστηκαν κάπως, κατέφυγαν σε άλλα, πιο κυριλέ μέσα, συμβιβάστηκαν όσο άντεχαν με την ιδέα της αστικής δημοκρατίας. Ώσπου ήρθε η μετεμφυλιακή Δεξιά του Σαμαρά και αποφάσισε να μην αφήσει να πάνε χαμένα τα κατορθώματα των προγόνων, κρίμα είναι τόσο αίμα να αραχνιάζει στα μουσεία.

Τώρα θα λάβουν εκδίκηση τα όνειρα των χαφιέδων, τώρα που έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία, τις δορυφορικές παρακολουθήσεις, τα έσελον, τις ψηφιακές μονταζιέρες, πού να τα ελπίσει ο πτωχός Μανιαδάκης τέτοια μεγαλεία. Κάπως έτσι μας προέκυψε η Ομάδα Αλήθειας, οι Λαζαρίδηδες, οι Μουρούτηδες, οι Φαήλοι και τα λοιπά αταβιστικά απομεινάρια της πούρας Δεξιάς. Ο Χρύσανθος βέβαια ήταν αριστερός, αλλά άμα την κάνεις τη βουτιά, την κάνεις αναδρομικά, μέχρι τα βάθη του σκότους.

Εκτός της έμφυτης τάσης για παροχή πληροφοριών, οι προαναφερθέντες, ομού μετά του Σαμαρά, έχουν φάει και την πετριά ότι τους έταξε τάχα η μοίρα να ξανασώσουν την Ελλάδα από τον κομμουνισμό. Σκοπός ιερός, που αγιάζει όλα τα μέσα, ακόμη και το να παρακολουθείς τους επισκέπτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βουλή. Το λένε ευθαρσώς: Έφτασε η ώρα να πάρουμε ρεβάνς ιδεολογική. Εμείς κερδίσαμε μεν τον Εμφύλιο, τους σκοτώσαμε, τους φυλακίσαμε, τους εξορίσαμε, εκείνοι όμως, οι αριστεροί, μας νίκησαν στο πεδίο των συμβόλων, στις τέχνες, στη γλώσσα, στην ιδεολογία, στις αξίες και πώς να μην μας νικήσουν, τέτοια ντουβάρια που είμαστε. Το είχε πει και ο Μεϊμαράκης: «Στη Μεταπολίτευση ρε, αν δεν ήσουνα αριστερός, γκόμενα δεν έβγαζες. Ρε».

Στο πλαίσιο του ιδεολογικού πολέμου, ο κ. Μουρούτης εξέφρασε τη θλίψη του και για την ποιοτική υποβάθμιση της “Αυγής”, κατάντησε λέει σαν την “Α1” του Καρατζαφέρη, συμπίπτοντας χρονικά, αλλά και επί των διαπιστώσεων, με την κ. Σώτη Τριανταφύλλου. Οποία σύμπτωσις, οποία συνάντησις των άκρων, της κοσμοπολίτικης χαζοχαρουμενιάς με το εθνοπατριωτικό ουγκ. Κύριε Μουρούτη μας, κυρία Σώτη μας, μην σκοτίζεστε, αν η “Αυγή” δεν είναι αντάξιά σας, αν δεν αντιστοιχεί στο επίπεδό σας, μπορείτε απλώς να την κλείσετε, όπως έκανε η Χούντα του Παπαδόπουλου.

Γούστα, είπε το γουρούνι κι έφαγε το σαπούνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου