ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

5 λόγοι για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ

Ζούμε δύο χρόνια υπό καθεστώς διαρκών εκβιασμών. Ο φόβος έχει μετατραπεί στο βασικό εργαλείο των πολιτικών δυνάμεων του μνημονίου. Οι αγώνες όμως που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν την αντίθεση της τεράστιας πλειοψηφίας της κοινωνίας στην συγκεκριμένη πολιτική. Έδειξαν ότι μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι την κερδοφορία των τραπεζιτών και του ΣΕΒ.

Τώρα αποφασίζουμε εμείς! Ενισχύουμε την Ριζοσπαστική Αριστερά, γιατί:
1. Αυτά τα δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ο πιο συνεπής πολέμιος της τρόικας, των μνημονίων και των συμβάσεων που καταστρέφουν την χώρα και τον λαό. Από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τόσο τα κοινωνικά αδιέξοδα που γεννάει η συγκεκριμένη πολιτική όσο και τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις.
2.Κατάφερε να αποτελέσει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ(-ΛΑΟΣ). Ακριβώς για αυτό έχει δεχτεί και τις πιο σκληρές επιθέσεις από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ που το στηρίζουν.
3.Συμμετείχε και συμμετέχει στους αγώνες του λαού στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα κινήματα «δεν πληρώνω», κατά των χαρατσιών, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Συμμετέχει στους αγώνες, τους μπολιάζει και μαθαίνει από αυτούς με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και στην αυτονομία τους.
4.Το πολιτικό πρόγραμμα που υποστηρίζει περιλαμβάνει άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού από την κρίση, μέτρα υποστήριξης των ανέργων, αλλά και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει ένα συνολικά εναλλακτικό σχέδιο ανατροπής της σημερινής πολιτικής. Ενάντια στην εξυπηρέτηση ενός άδικου και ταξικού χρέους, παλεύει αξιοποιώντας κάθε μέσο για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και θέτει αδιαμφισβήτητα σε προτεραιότητα τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ενάντια στην πολιτική που μοιράζει δεκάδες δις στους τραπεζίτες παλεύει για ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα κάτω από κοινωνικό έλεγχο. Για την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων ρυθμίσεων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και απελευθερώνουν τις απολύσεις. Για την πραγματική φορολόγηση του πλούτου και όχι της φτώχειας. Για μία ανάπτυξη στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι της κερδοφορία του κεφαλαίου.
5.Ο ΣΥΡΙΖΑ με επιμονή και ειλικρίνεια αγωνίζεται για την κοινή δράση και την συμπαράταξη της αριστεράς. Για να ανατραπεί το σάπιο δικομματικό πολιτικό σύστημα και να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τη Ριζοσπαστική Αριστερά.
Το πολιτικό σύστημα οδηγήθηκε στις εκλογές κάτω από το βάρος των κοινωνικών αγώνων. Μπροστά στο κλίμα κατάρρευσης των κομμάτων του μνημονίου προσπαθούν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να εκβιάσουν την επιλογή της.
Στις 6 Μάη έχουμε την δυνατότητα να σπάσουμε τον εκβιασμό. Έχουμε την ευκαιρία να διαλέξουμε με βάση την αξιοπρέπεια μας και όχι τον φόβο. Είναι στο χέρι μας η ανατροπή και η δημιουργία ενός εναλλακτικού δρόμου με συμμετοχή, αλληλεγγύη και δημοκρατία. Για μια κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας.
Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ
Αλλάζουμε το μέλλον, τους κάνουμε παρελθόν..

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA προς τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά από 1,5 χρόνο αποκλεισμού του Αλέξη Τσίπρα από κάθε ενημερωτική και ειδησεογραφική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόσκληση αντανακλά την προσήλωση των δημοσιογράφων του σταθμού στην πλουραλιστική ενημέρωση και όχι στην προεκλογική υποχρέωση για στοιχειώδη τήρηση των προσχημάτων.
Εντούτοις, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Στη ζωή, αλλά και στην πολιτική, η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία από  λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου.
To Γραφείο Τύπου

Το ψηφοδέλτιο ανατροπής και ελπίδας στο Ν. Πέλλας





Γκουϊτου Αικατερίνη   
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Μολδαβία από πατέρα Έλληνα. Σπούδασα στο Πολυτεχνείο της Μολδαβίας ως Μηχανολόγος Μηχανικός. Το 1996 παντρεύτηκα τoν Έλληνα σύζυγο μου, αποκτήσαμε δύο παιδία και από τότε κατοικούμε στα Σεβαστειανά Ν. Πέλλας. Εργάστηκα τρία χρόνια ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε εργολάβο της Δ.Ε.Η. στο Ν. Πέλλας. Παράλληλα ανέλαβα καθήκοντα ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο σύζυγος μου απασχολείται με την γεωργία.


Μαντζάρα –Ψαρίκογλου Παναγιώτα (Τούλα)
Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1957 και από το 1982 κατοικώ στην Έδεσσα. Είμαι παντρεμένη με τον δικηγόρο Σταύρο Ψαρίκογλου και μητέρα δυο κοριτσιών.
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης,  και  από το 1982 μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας, άσκησα μαχόμενη δικηγορία.  Σήμερα είμαι συνταξιούχος δικηγόρος σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου που αφορούν στις μητέρες ανηλίκων.
Από τον Ιούνιο του 2010 συμμετέχω ενεργά στην "Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση". 
Υποψήφια για πρώτη φορά, στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 συνεργάζομαι με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.


Πασχαλίδης Νάκης
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Έδεσσα όπου ζω και διατηρώ φαρμακείο. Παντρεμένος με την γυναικολόγο-μαιευτήρα Ροδάμα Καρασαββίδου, έχουμε δύο κόρες.
Από τα 18 μου χρόνια μετέχω στους αγώνες της Ελληνικής  Αριστεράς  για να γίνουν τα οράματα πραγματικότητα. Ρήγας Φεραίος- ΚΚΕ εσωτ. ΕΑΡ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
Μετέχω ενεργά σε κινήματα-φορείς και συλλόγους. Επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος – πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Καταρράκτες -  αντιδήμαρχος Δήμου Έδεσσας με τομείς δράσης τον πολιτισμό – τουρισμό - αθλητισμό - κοινωνική πολιτική. 


Πετρίδης Χρήστος
Γεννήθηκα το 1962 στην Όρμα Αριδαίας όπου και κατοικώ. Είμαι απόφοιτος του Τ.Ε.Λ. Έδεσσας Τα τελευταία 24 έτη εργαζόμουν ως ιδιωτικός υπάλληλος σε τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Αριδαία. Σήμερα εδώ και ένα χρόνο είμαι άνεργος θύμα, όπως πολλοί συμπολίτες μας, της δεινής οικονομικής κρίσης και του μνημονίου στο οποίο βύθισαν την χώρα μας οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δραστηριοποιούμε στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Αριδαίας και είμαι μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμωπίας «Ο ΑΡΙΩΝ».


Τζούμας   Παναγιώτης
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1983 και μεγάλωσα στην Καλαμαρά. Ζω στα Γιαννιτσά από το 2004. Είμαι τελειόφοιτος της Γεωπονικής σχολής ΑΠΘ και εργάζομαι  ως αγρότης. Ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά από το 2002 αρχικά στην Καλαμαριά και στη συνέχεια στα Γιαννιτσά. Είμαι παντρεμένος με τη Βαγγελιώ Χριστοδούλου και έχομε μια κόρη 5 ετών, την Αρήτη.


Χατζηδημητρίου Αναστάσιος
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1969 και μεγάλωσα στα Γιαννιτσά. Αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών και εργάζομαι ως υπάλληλος στα ΕΛ.ΤΑ. στα Γιαννιτσά. Συμμετέχω  ενεργά με τα κοινά. Είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, ενώ διετέλεσα και μέλος της ΔΕΠΑ Γιαννιτσών. Είμαι παντρεμένος με τη Ζαχαρούλα Καρακωνσταντή και έχομε δύο παιδιά, τη Θεοδώρα 19 ετών και το Νίκο 15 ετών.



Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα από την Έδεσσα: Να γίνει η αγανάκτηση ψήφος ανατροπής

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στην Έδεσσα 
φωτ: http://www.tastv.gr/
Την Τρίτη το απόγευμά - παρά την συνεχή βροχή που έπεφτε ολόκληρη την διάρκεια της ημέρας - πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανοικτή πολιτική ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα στον πεζόδρομο Έδεσσας. Μία ομιλία στην οποία ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες του νομού να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότηση, να στηρίξουν με την ψήφο του,  τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ο νομός μας να αποκτήσει επιτέλους, γνήσιες και καθαρές φωνές εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι μόνο χωρίς τη μνημονιακή συγκυβέρνηση μπορεί να υπάρξει ελπίδα και προοπτική στον τόπο και επέμεινε στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών: "Η μόνη λύση είναι η Αριστερά".
Η στήριξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μόνη εγγύηση ώστε να γίνει αναδιανομή του πλούτου, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και οι καταθέσεις δισεκατομμυρίων του εξωτερικού,  να ληφθούν μέτρα για τους χιλιάδες άνεργους του μνημονίου, να σταματήσουν τα παιδία μας έχοντας δύο και τρία πτυχία να φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας, η ψήφος στα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πίστη στο μέλλον αυτής της χώρας πίστη στο μέλλον των παιδιών μας. 
Ιδιαιτέρα συγκινητική ήταν η παρουσία του κόσμου που παρόλο την συνεχή βροχόπτωση παρακολούθησε με ενδιαφέρον και προσοχή την ομιλία χειροκροτώντας θερμά τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από την Έδεσσα έδωσε μήνυμα ανατροπής αλλά και εμπεριστατωμένες προτάσεις διακυβέρνησης για να υπάρξει ελπίδα και προοπτική στον τόπο.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

O ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Τρίτη 17 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Πεζόδρομο Έδεσσας,  ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει σε ανοικτή ομιλία τις θέσεις και τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την διέξοδο της χώρας μας από τα δεινά που επέβαλε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μέσω του μνημονίου της λιτότητας και της καταστροφής.

Στους πολιτικούς και τις πολιτικές του μνημονίου απαντάμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, μία δυνατή Αριστερά, για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και να ξεφύγουμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. βρήκαν χρήμα για εκλογές

Τη... χρηματοδότηση των κομμάτων τους ψήφισαν, χθες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., δίνοντας την ευκαιρία να λαϊκίσουν όσοι θέλουν τα κόμματα των επιχειρηματιών και των μήντια. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 214 βουλευτές, εκ των οποίων 155 υπερψήφισαν και 56 καταψήφισαν. Υπέρ ήταν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., παρών το ΚΚΕ και κατά όλα τα άλλα κόμματα.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Xρηματοδότηση κομμάτων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Ο τρόπος που διεξάγεται η συζήτηση για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ως σκοπό να βάλει όλα τα κόμματα στο ίδιο κάδρο:  της μίζας, της διαφθοράς, του κρατικοδιαιτισμού και της αδιαφάνειας. Ο βασικός στόχος της λαϊκίστικης αξιοποίησης των υπαρκτών προβλημάτων και στρεβλώσεων που αφορούν στα κόμματα που άσκησαν διαχρονικά εξουσία, είναι να οδηγηθούμε  στη διαμόρφωση κομμάτων των πλουσίων ή κομμάτων εξαρτημένων από τις αγορές και τη διαπλοκή .

Η καταψήφιση από την Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α της

Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα συνασπισμό εξουσίας

Παρουσιάστηκαν στην Αριδαία από τη Βουλευτή Ηρώ Διώτη και το μέλος του Π.Γ. Χρ. Λάσκο.


Τις προτάσεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας καθώς και τις επιμέρους προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική, με στόχο την έξοδο από τη σημερινή κοινωνικοοικονομικοπολιτική κρίση και ύφεση, παρουσίασαν το πρωί της Κυριακής στην Αριδαία το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Χρήστος Λάσκος και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, σε εκδήλωση με θέμα «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα Συνασπισμό Εξουσίας» που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας.