ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ελλάδα: Μια αγροτική χώρα χωρίς... αγροτικά προϊόντα

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ*

Στη δεκαετία του '50 και του '60,
Μια χώρα αγροτική, χωρίς παραγωγή αγροτικών προϊόντων - τροφίμων, μια χώρα του αγρότη με απαξιωμένο τον αγρότη. (Αλήθεια, επί 37 συνεχή χρόνια μετά τη χούντα ποιος κυβέρνησε τον τόπο;)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Δ.Στρατούλη για το κλείσιμο του ΟΕΚ και ΟΕΕ και την απόπειρα αυτοκτονίας του ζευγαριού

Ο Δημήτρης Στρατούλης, συντονιστής της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,  σε σημερινή επίσκεψή του στην κατάληψη των εργαζομένων στον ΟΕΚ, έκανε την εξής δήλωση για την απόπειρα αυτοκτονίας ζευγαριού που εργάζεται στον οργανισμό:
"Η πρόβλεψη του νέου μνημονίου για κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας είναι όχι μόνο αντικοινωνική, αλλά και απάνθρωπη. Οδηγεί τους εργαζόμενους των δύο Οργανισμών σε απελπισία και σε τραγικά γεγονότα, όπως το σημερινό με την απειλή αυτοκτονίας του ζευγαριού που εργάζεται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Το κλείσιμο των δύο Οργανισμών πρέπει να αποτραπεί, γιατί στέλνει στην ανεργία 1500 εργαζόμενους σε αυτούς και στερεί κοινωνικές πολιτικές από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους."

To Γραφείο Τύπου

«Λαθρεμπόριο καυσίμων, η «μαύρη τρύπα», που στερεί τα δημόσια έσοδα από δισεκατομμύρια ευρώ»

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με το λαθρεμπόριο των καυσίμων

Παπαδημούλης: 
  • «Από το «διπλασιασμό» των εξαγωγών καυσίμων στα Βαλκάνια τα τελευταία τρία χρόνια πόσες εξαγωγές ήταν πραγματικές και πόσες κατά την εκτίμησή σας εικονικές; Πιάσατε κανέναν επίορκο τελωνειακό; Ξηλώθηκε κανένας; Πήγε κανένας φυλακή; Πόσα πρόστιμα βεβαιώθηκαν για παραβάσεις και πόσα εισπράχθηκαν;»
  • «Για την κομπίνα για τα μη ποντοπόρα πλοία διαπίστωσα μελετώντας το θέμα ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσα καύσιμα μπορεί να πάρει ένα μη ποντοπόρο πλοίο και έτσι παραγγέλνουν τρεις, πέντε, δέκα φορές από αυτά που χρειάζονται και τα υπόλοιπα τα διοχετεύουν στην αγορά. Κι είναι πολλά τα λεφτά, κύριε Πρόεδρε!»
  • «Είχατε πει ότι θα κοστίσει 1 εκατομμύριο ευρώ το «Ήφαιστος». Κόστισε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ. Τι αποτελέσματα έχει φέρει;»
Οικονόμου:
·         «Έχουν γίνει άλλες έντεκα δράσεις για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής υποδομής.»
·         «Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχουν γίνει ή ότι δεν υπάρχει μεγάλο λαθρεμπόριο στα καύσιμα, στα τσιγάρα και στα αλκοολούχα. Αν θέλετε, σε κάποιο βαθμό είναι και αναμενόμενο όσο αυξάνεται η φορολογία. Όσο πιο μεγάλη είναι η φορολογία στη νόμιμη διακίνηση, στη νόμιμη άσκηση του εμπορίου υπάρχει ένα πρόσθετο κίνητρο να υπάρχει λαθρεμπόριο.»
·         «{…} η απόφαση για το σύστημα του συμψηφισμού εισροών-εκροών που λέτε ήρθε το Σεπτέμβριο. Σας το είπα και στην Επιτροπή. Υπεγράφη πράγματι –και σας ζήτησα συγγνώμη για την καθυστέρηση- αρχές Νοεμβρίου.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ως εξής: