ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΩΔΕΙΑ

Η προμελετημένη επιχείρηση για την απαξίωση τους στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων και της τρόικας. 

Με την μη έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών των προσλήψεων ωρομίσθιων καθηγητών επιχειρείτε από την κυβέρνηση μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια απαξίωσης, υπόσκαψης και οριστικής εξαφάνισης του θεσμού των Δημοτικών Ωδείων, όπου φοιτούν περισσότεροι από 30 χιλιάδες μαθητές και διδάσκουν άνω των 2000 ωρομίσθιων καθηγητών. Με την εσκεμμένη καθυστέρηση έναρξης δημιουργείτε προμελετημένα ένα κλίμα αβεβαιότητας αλλά και αμφισβήτησης της ομαλής λειτουργίας τους και των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουν τα Δημοτικά Ωδεία. Η προσπάθεια αυτή βρίσκει ως πρόφαση το «πάγωμα» των προσλήψεων ελέω τρόικας αλλά ο βαθύτερος σκοπός είναι η πλήρη απαξίωση, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού και της πολιτιστικής εκπαίδευσης και στο τέλος η προσφορά τους ως δώρο στον ιδιωτικό τομέα.
Θα πρέπει να τονιστεί και να γίνει ευρέως γνωστό ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, αμείβεται αποκλειστικά από έσοδα που προέρχονται από αντίτιμο που εισπράττει ο φορέας από τους ωφελούμενους για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών (σ.σ. από τους μαθητές) και ΔΕΝ βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, τους ΚΑΠ των ΟΤΑ και τα έξοδα της κεντρικής κυβέρνησης. Συνεπώς η περικοπή του διδακτικού προσωπικού σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με περικοπή εξόδων λειτουργίας, εφόσον οι αμοιβές είναι αντίστοιχες του αριθμού των μαθητών και των διδακτικών ωρών που έχουν αναλάβει οι διδάσκοντες (ωρομίσθια αποζημίωση). Αντιθέτως, η περικοπή επιφέρει στο κράτος απώλεια ασφαλιστικών εισφορών και φορολογητέου εισοδήματος μίας και από τα Δημοτικά Ωδεία δεν «χάνετε» ούτε ένα ένσημο αλλά και δηλώνονται και φορολογούνται όλες οι αμοιβές  των ωρομίσθιων καθηγητών. Σε αυτό το κλίμα δυστυχώς αναβιώνουν εποχές «Μαυρογιαλούρων» και πολιτικής εξαπάτησης, θα πρέπει κάποιοι επιτέλους να μας εξηγήσουν γιατί εδώ και τρεις μήνες εμπαίζουν την κοινωνία και τους θεσμούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της πολιτικής του δράσης για την προάσπιση των συμφερόντων του λαού, των εργαζομένων και της πολιτιστικής εκπαίδευσης με αλλεπάλληλες επερωτήσεις βουλευτών του αλλά και πλήθος άλλων παρεμβάσεων στέκετε στο πλευρό των χιλιάδων μαθητών, των οικογενειών τους αλλά και των άνεργων- υποψήφιων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που εμπαίζονται από την πολιτική κατεδάφισης της κοινωνίας και του πολιτισμού  που εφαρμόζει η  κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου