ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΕΣΥ έλα να σταματήσουμε την καταστροφή, να οργανώσουμε την ανατροπή.

Πιστός στις προεκλογικές του δεσμέυσεις αλλά και στην πολιτική του πρακτική για άμεση λαϊκή συμμετοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε για πρώτη φορά Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση στην Σκύδρα, την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας. Στην Λαϊκή Συνέλευση παραβρέθηκε και αποτέλεσε τον κεντρικό εισηγητή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Καθηγητής Γενετικής του Α.Π.Θ. και γνωστός για την πολυετή του συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες.
Ο Τάσος Κουράκης στην σύντομή αλλά περιεκτική και ουσιώδη εισήγηση του, επισήμανε ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή μίας και μία μία όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - αρχής γενομένης των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου - έρχονται αντιμέτωπες με το χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα τονίζοντας ότι η λύση τα παραπάνω προβλήματα θα είναι Πανευρωπαϊκή. Αναφέρθηκε στην μετεκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στην αντιπαράθεση του με τα εγχώρια συμφέροντα που αποτελούνται κυρίως από μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεκδότες οι οποίοι προσπαθούν με την αρωγή της τρόικας και της τριτοκομματικής κυβέρνησης  με πρόσχημα την οικονομική κρίση να υφαρπάξουν την περιουσία του Ελληνικού Λαού. Ως πρόσφατο παράδειγμά υφαρπαγής αναφέρθηκε η «επένδυση» των μεταλλείων χρυσού στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής τα οποία εξαγοράστηκαν με αντίτιμο μόλις 11 εκατ. Ευρώ ενώ η προϋπολογισμένη αξία του μεταλλεύματος είναι άνω των 15 δις ευρώ. Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε την συνεχή και αμείωτη αντίδραση και αντίσταση όλων των κατοίκων της περιοχής στην επιχειρούμενη από την επενδυτική εταιρεία αποψίλωση δασικής έκτασης χιλιάδων στεμμάτων αλλά και στην επαπειλούμενη οικολογική καταστροφή της περιοχής με πολυπληθείς και ογκώδεις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.
Κλείνοντας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική λύση για να αποφευχθεί η καταστροφή της χώρας, είναι η μοναδική λύση για λαϊκή κυβέρνηση μετάβασης, που θα βάλει τις βάσεις για την πραγματική δημοκρατία, την ανεξαρτησία, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη νέα θέση της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο, που θα προωθήσει τις αλλαγές στις κοινωνικές και παραγωγικές σχέσεις, η μοναδική λύση για ένα κράτος δικαίου με προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών, των εργαζομένων, των αγροτών, του μικρομεσαίου εμπόρου και επιχειρηματία, της κοινωνίας και όχι των τοκογλύφων και των οικονομικών δυναστών που μας επιβάλει η παρούσα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.».
Στην συνέχεια της Λαϊκής Συνέλευσης κατατέθηκαν πλήθος ερωτημάτων και τοποθετήσεων από τους παραβρισκόμενους, ακολούθησε γόνιμος διάλογος και κοινή διαπίστωση όλων αποτέλεσε η άποψη ότι πρέπει όλοι μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις μας ώστε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη, ανοικτή, ανατρεπτική και δημοκρατική Αριστερά, πυρήνα αυτής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας.
Όλοι μαζί γιατί ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου