ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Οι «σωτήρες» άρχισαν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

  ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ 
Να μην περάσει το έγκλημα σε βάρος της ΑΤΕ και των αγροτών
Τι θα γίνει με τα δάνεια αγροτών – κτηνοτρόφων -δασεργατών με εγγύηση τις ιδιοκτησίες τους;
    Ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας καταγγέλλει το μείζον έγκλημα εναντίον της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και του αγροτικού κόσμου της χώρας με το ξεπούλημα- δώρο της Αγροτικής Τράπεζας  στον κ. Σάλα και την χρεωκοπημένη ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που σώθηκε χάριν στην κρατική βοήθεια , έγκλημα που συντελέστηκε με αδιαφανείς διαδικασίες μέσα σε μια νύχτα. 
Η Αγροτική Τράπεζα, η μόνη αμιγώς κρατική Τράπεζα αποτελούσε εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας , βασικό χρηματοδότη κατά 70% του αγροτικού τομέα ελέγχοντας συγχρόνως και  το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου.
Η τρικομματική κυβέρνηση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη αφού πρώτα πέταξε στον Καιάδα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση, περνά με γοργούς ρυθμούς στο σχέδιο ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας.
Ξεπούλησαν με διαδικασίες fast-track εν κρυπτώ την Αγροτική Τράπεζα αθετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για ανακεφαλαιοποίηση και της ΑΤΕ , αντί να στηρίξουν έναν Δημόσιο τραπεζικό πυλώνα ανάπτυξης, βασικό μέρος του οποίου θα ήταν η Αγροτική Τράπεζα και αντί να θέσει υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο τις Τράπεζες που σώζονται με χρήματα του Κράτους μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το ξεπούλημα-δώρο της ΑΤΕ δεν συζητήθηκε καν στη Βουλή και οι «φυσικοί αυτουργοί» με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης ήταν οι κ.κ. Προβόπουλος ( Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας) και Πανταλάκης ( Διοικητής της ΑΤΕ) που ήταν και οι δυο στο παρελθόν στελέχη της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και άμεσοι συνεργάτες του κ. Σάλα !!
Η πώληση της ΑΤΕ αποτελεί έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού γιατί:
Η ΑΤΕ ήταν η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, η μόνη που πορευόταν χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών. Τα κεφάλαια που χρειαζόταν η ΑΤΕ αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα κρατικών ομολόγων σε αντίθεση με τις τέσσερεις μεγάλες ιδιωτικές Τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών τους αναγκών που γίνεται με δημόσιο χρήμα.
• Διαχωρίσανε την ΑΤΕ σε “καλή” και “κακή”, την οποία «κακή» θα την χρεωθούν οι έλληνες φορολογούμενοι ενώ την «καλή» πιστώνεται ένας τραπεζικός όμιλος, προκειμένου να διασωθεί, όταν μάλιστα ο ίδιος όμιλος μόλις πριν λίγο διάστημα πήρε ζεστό χρήμα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για να σωθεί.
• Η ΑΤΕ αποτελούσε μέχρι τώρα εργαλείο ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας προς όφελος των αγροτών αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού.
• Η διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού ο ιδιώτης-ιδιοκτήτης που θα ελέγχει την ΑΤΕ, στην ουσία θα ελέγχει μέσω της χρηματοδότησης και της υποθηκευμένης αγροτικής γής το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα.                   
Η Αγροτική Τράπεζα πρέπει να παραμείνει υπό Δημόσιο και κοινωνικό Έλεγχο, γιατί :
  • είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του αγροτικού τομέα, αφού έχει πάνω από 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα ( γεωργία και κτηνοτροφία). Στην Πέλλα, για παράδειγμα, η ΑΤΕ έχει χορηγήσει με προνομιακούς όρους χιλιάδες καλλιεργητικά δάνεια σε αγρότες , σε κτηνοτρόφους,  χρηματοδοτεί δεκάδες αγροτικούς συνεταιρισμούς, Ενώσεις συνεταιρισμών και δασικούς συνεταιρισμούς. Έχει δανειοδοτήσει χαμηλότοκα αγρότες και κτηνοτρόφους για αγορά γεωργικής γής, για ζωϊκό κεφάλαιο, για γεωργικές και σταυλικές εγκαταστάσεις, για απόκτηση κατοικίας.   
  • Διαθέτει την πιο εξειδικευμένη γνώση σε θέματα αγροτικής οικονομίας και γενικότερα της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα
  • αποτελεί εργαλείο για αναπτυξιακή πολιτική και εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων και, το σημαντικότερο, ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικού κεφαλαίου.
  • Η ΑΤΕ διαθέτει 500 καταστήματα  διεσπαρμένα απ’ άκρη σ’ άκρη στην επικράτεια της χώρας.
Τι θα γίνει με τα μη ενήμερα αγροτικά δάνεια με υποθήκη αγροτικής γής που θα μείνουν στην «κακιά» ΑΤΕ, ποιος θα τα διαχειριστεί, ποιος θα μπορέσει να συνεχίσει να διατηρεί απέναντι στους αγρότες, κτηνοτρόφους και δασεργάτες τα προνομιακά επιτόκια και την δυνατότητα ανανέωσης και ρύθμισης των δανείων τους μέσα στις σημερινές συνθήκες με τρόπο που να μην κινδυνεύσουν οι περιουσίες τους;    
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα επιτρέψει την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού από την σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, δεν αναγνωρίζει αυτή τη «δωρεά» της Αγροτικής Τράπεζας και εγγυάται στους αγρότες ότι όταν έλθει στην κυβέρνηση θα επαναφέρει την Αγροτική Τράπεζα στον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. 
Καλεί τους αγρότες, τους αγροτικούς, κτηνοτροφικούς και δασικούς συνεταιρισμούς και όλους τους εργαζόμενους να αποκρούσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να αποτρέψουν την λεηλασία της Δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα της Αγροτικής Τράπεζας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΤΕ σε όλα τα καταστήματα της Περιφερειακής Ενότητας  Πέλλας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα .
Οι «σωτήρες» άρχισαν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ
          ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου