ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ντιμπέιτ ακόμα και με συντονιστή τον... Μιχελάκη!

Για άλλη μία φορά ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας ξεσκέπασε τα ψέυδη της ΝΔ και τον χωρίς επιχειρηματα πολιτικό λόγο της.

Στον πρόεδρο της  ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, πέταξε το «γάντι»  ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας  κατά την ομιλία του το βράδυ στην Ελευσίνα, σχετικά με το ζήτημα του ντιμπέιτ, για την μη πραγματοποίησή του οποίου μέχρι στιγμής αλληλοκατηγορούνται τα δύο κόμματα. 

«Θα ήθελα να καλέσω τον κ. Σαμαρά για μία ακόμη φορά να σταματήσει επιτέλους να φυγομαχεί και να κρύβεται και να δεχθεί τον δημόσιο διάλογο μαζί μου…. Χωρίς κατασκευασμένους μονολόγους και με  όποιον δημοσιογράφο τον κάνει να αισθάνεται  καλύτερα…  Ας ορίσει και τον κ. Μιχελάκη,  αρκεί να εμφανισθεί  σε  αντιπαράθεση  που δεν θα είναι τυποποιημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  χαρακτηρίζοντας παραπλανητική τη σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων και τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν το λαό.

Τρία προεκλογικά τεχνάσματα καταλόγισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ελευσίνα.

Όπως ανέφερε, το πρώτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η παραπλανητική σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Και ότι αν διακόψει η τρόικα τα δάνεια, δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα δάνεια δίνονται για να αποπληρώνονται δάνεια και όχι για τους μισθούς και τις συντάξεις. Συνεπώς, πρόσθεσε, η ακύρωση του Μνημονίου δεν σημαίνει ακύρωση της προσπάθειας για τη δημοσιονομική εξυγίανση και σταθεροποίηση της χώρας αντίθετα σημαίνει επανεκκίνηση σε νέα βάση.

Το δεύτερο προεκλογικό τέχνασμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. «Προσπαθούν να πείσουν ότι η μεταμφίεση δύο ανθρώπων από συνεγγυητές του Μνημονίου σε αμφισβητίες του θα είναι ανώδυνη για τη χώρα».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κλιμάκωση της κρίσης στην ευρωζώνη, σήμερα με την Ισπανία και αύριο με το επόμενο κράτος-μέλος της, οδηγεί αναπόφευκτα στην αναθεώρηση της διαχείρισής της από την ίδια την ευρωζώνη. Ανοίγει, έτσι, μια νέα, μεγαλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τη χώρα μας, συμπλήρωσε.

Το τρίτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αναβιώσει διαχωριστικές γραμμές από το βαθύ και καταδικασμένο παρελθόν του τόπου.

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για παραλήρημα και συκοφαντία. «Μας συκοφαντεί ο κ. Σαμαράς πότε ως νεοκομμουνιστές, πότε ως υπερασπιστές της τρομοκρατίας, πότε ως πολιτικούς φίλους των κουκουλοφόρων, άλλοτε ως φίλους των λαθρομεταναστών και άλλοτε ως εχθρούς της αστυνομίας. Και σχεδόν πάντα ως πολιτική δύναμη μειωμένου πατριωτισμού», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου