ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μουλόπουλος: Δεν ευθύνεται η η κρατική επιχορήγηση για τις μίζες και το μαύρο χρήμα στα κόμματα

«Υποκριτική και λαϊκιστική», χαρακτήρισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, τη συζήτηση για την ενδεχόμενη κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, της επίκαιρης επερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών που ανήκουν στη «Δημοκρατική Συμμαχία».
Επισήμανε, μάλιστα ότι "η ενδεχόμενη κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης θα σημαίνει το στραγγαλισμό εκείνων των κομμάτων και των πολιτικών, που αρνούνται να έχουν σχέση με τη διαπλοκή ή να έχουν χορηγούς, φανερούς ή μυστικούς, επιχειρήσεις και ιδιωτικά συμφέροντα. Η κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης θα καταστήσει ακόμα μεγαλύτερη τη διαφθορά και την εξάρτηση της πολιτικής από τα οικονομικά, ιδιωτικά συμφέροντα".
Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο Β. Μουλόπουλος είπε:  "Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ευθύνεται η κρατική επιχορήγηση για τις μίζες, τις υπεράκτιες εταιρίες, τις διευκολύνσεις σε κολλητούς και τα υπόγεια κανάλια ροής μαύρου χρήματος στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων και τις τσέπες ορισμένων πολιτικών. Ευθύνεται ότι τα κόμματα είχαν μεταβληθεί σε ανώνυμες εταιρίες και οι πολιτικοί σε υπαλλήλους των ιδιωτικών συμφερόντων. Ούτε ευθύνεται η κρατική επιχορήγηση για την εξόντωση των μισθωτών και των μικρομεσαίων. Ευθύνεται η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που υπηρετήσατε πιστά και εξακολουθείτε να την υπηρετείτε. Εμείς υποστηρίζουμε την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων με όρους διαφάνειας, γιατί είναι μια από τις εγγυήσεις πολιτικής πολυφωνίας και λειτουργίας των κομμάτων".
Επίσης καταφέρθηκε εναντίον των βουλευτών που υπογράφουν την σχετική επερώτηση στη Βουλή λέγοντας ότι "από τους τέσσερις βουλευτές που την υπογράφουν, οι τρεις έχουν διατελέσει υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων οι οποίες ευθύνονται και για την οικονομική κρίση της χώρας και για τη χαμένη τιμή της πολιτικής. Υπήρξαν στελέχη κυβερνήσεων ενός από τα δύο κόμματα, που αποδεδειγμένα εισέρευσαν οι μίζες της Siemens".

1 σχόλιο: