ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα αυθαίρετα

Η «πράσινη ανάπτυξη» του ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού μείνει στα χαρτιά, αποτελώντας το πιο σύντομο ανέκδοτο. Μετά τις ρυθμίσεις για τη δόμηση στις περιοχές NATURA και τη fast track λογική της «ανάπτυξης», που αγνοεί επί της ουσίας την προστασία του περιβάλλοντος, έρχεται να προστεθεί η «νομιμοποίηση των αυθαιρέτων».
Η κυβέρνηση, επιμένοντας στο αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης, πράττει διπλό έγκλημα. Υποβαθμίζει το περιβάλλον και επιβραβεύει τους παρανομούντες, με μοναδικό γνώμονα μια πηγή εσόδων για να καλύψει πρόσκαιρα μαύρες τρύπες της αποτυχημένης της πολιτικής.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα για το παρόν και το μέλλον, αφού «κλείνει το μάτι» στα κάθε λογής μικρά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που θα εξακολουθήσουν να αυθαιρετούν  σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων, περιμένοντας κάθε φορά μια αυθαίρετη «τακτοποίηση».
Επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται άμεσα χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός,  προστασία των δασών, της γης υψηλής παραγωγικότητας, των αιγιαλών και των προστατευόμενων περιοχών ως ελάχιστη προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.  
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου