ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης από τον εργοδότη της, επειδή διεκδίκησε το δώρο του Πάσχα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον ξυλοδαρμό της 45χρονης καθαρίστριας, που εργαζόταν σε ξενοδοχείο στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, από τον εργοδότη της και μάλιστα μπροστά σε συναδέλφους της, επειδή ζήτησε να της καταβληθεί το δώρο του Πάσχα  που εκ του νόμου δικαιούται, ως εξωφρενικό γεγονός που μας γυρίζει στον Μεσαίωνα.
Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας και της Εισαγγελίας για να επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες ποινικές, αστικές και διοικητικές κυρώσεις στον «τραμπούκο-εργοδότη» που έστειλε την εργαζόμενη στο νοσοκομείο, γιατί «τόλμησε» να ζητήσει την ικανοποίηση νομίμου δικαιώματός της.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες γιʼ αυτήν την κατάσταση, γιατί ανέχθηκε ή ενθάρρυνε με τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες πολλούς εργοδότες να μετατρέψουν τις επιχειρήσεις τους σε στρατόπεδα εργασίας.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου