ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα πυρηνικά

Η τραγωδία με τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και τη μεγάλη καταστροφή στην Ιαπωνία επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας. Τις τελευταίες εβδομάδες, μαζί με τους αντιδραστήρες της Φουκοσίμα, διαλύονται και οι πολύ προβεβλημένοι μύθοι των πολυεθνικών λόμπι περί της «ασφαλούς» και «καθαρής» πυρηνικής ενέργειας - αν και αν οι διάφοροι «μεσάζοντες» της εγκατάστασης παρόμοιων εργοστασίων προσπαθούν ακόμη να μας πείσουν για το αντίθετο…
Είναι αναγκαίο συνεπώς να αναδειχθούν στο προσκήνιο οι σύγχρονες επεξεργασίες του αντιπυρηνικού, περιβαλλοντικού και φιλειρηνικού κινήματος. Η πυρηνική ενέργεια δεν ήταν και δεν είναι λύση για την αναπτυξιακή πορεία των λαών. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, ακόμη και σε χώρες με μεγάλη τεχνογνωσία και δεν μπορεί να ελεγχθεί μακροχρόνια (απόβλητα, αποσυναρμολόγηση μονάδων), ενώ διαπλέκεται και με το πιο αδίστακτο τμήμα του βιομηχανικού-στρατιωτικού συμπλέγματος (ΝΑΤΟ, εξοπλιστικά κλπ). Απειλεί, σήμερα και στο μέλλον, την ίδια ζωή και μεγάλες περιοχές του πλανήτη.
Η υπόθεση της απόκρουσης του πυρηνικού ολέθρου μας αφορά όλους και όλες. Ιδιαίτερα σήμερα και στην «γειτονιά» μας, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, που συνεχίζουν να λειτουργούν δεκάδες παλιά αλλά σχεδιάζονται και νέα πυρηνικά εργοστάσια – πάντα με τις ευλογίες «πρόθυμων» κυβερνήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη ενός μαζικού, πολύχρωμου και ριζοσπαστικού αντιπυρηνικού κινήματος, στην Ελλάδα και διεθνώς.
Ξεκινώντας την προσπάθεια αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «STOP τώρα στα πυρηνικά», την Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 8.30' μμ, στη Νομική σχολή (αίθουσα 2, είσοδος από Μασσαλίας). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Ολ. Αθανίτη - Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, Κ. Γαβρόγλου - Πανεπιστημιακός και Π. Τριγάζης - Παρατηρητήριο διεθνών οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης και θα χαιρετίσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μουλόπουλος.
Την ίδια ημέρα και πριν την εκδήλωση-συζήτηση, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πικετοφορία στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και σε πρεσβείες χωρών που υποστηρίζουν την εξάπλωση των πυρηνικών.
Επίσης στο άμεσο μέλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί και με άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, θα αναλάβει πρωτοβουλίες δράσης ενάντια στην πυρηνική απειλή: Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζεται η πραγματοποίηση μια πανελλαδικής ημέρας δράσης ενάντια στα πυρηνικά (προγραμματίζεται για τις 26 Απριλίου), αλλά και η επιδίωξη του διεθνούς - βαλκανικού συντονισμού και συνεργασίας με κόμματα και οργανώσεις της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (στα μέσα Μαΐου).
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου